Pečená červená řepaTento vynikající recept má u nás doma velký úspěch.
Červená řepa
česnek
sůl
olej
med
řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka, nejlépe v rukavicích. Poklademe na plech. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, špetkou soli a medem, tamari omáčkou, směsí potřebe řepu. Můžeme podlít vodou, aby se nám řepa nepřípalila. Pečeme přikryté na 200 stupňů cca hodinu a půl. Průběžně kontrolujeme, jestli je řepa už měkká.
Takto upečenou řepu můžeme použít jako přílohu k maso. Nebo taky jako hlavní jídlo s bramborem či bulgurem.
Vynikající voňavý a chutný recept.
uzený tempeh, celerovo- lilkové pyré s polentovým knedlíkem Velmi zajímavá a chutná kombinace.
Blesková příprava.
Celer je silně zásadotvorná zelenina, tak proč jej použít jen do polévky.Navíc v kombinaci s lilkem je opravdu chutný.
Tento recept je přirozeně bezlepkový , takže vhodný opravdu pro všechny i pro ty , kterí chtějí upravovat hmotnost.
Tempeh je fermentovaná sója plná dobře stravitelné bílkoviny, vlákniny a vitamínů skupin B
1 celer
1 lilek
knedlík z polenty, dá se koupit nebo připravit podle mého receptu
1 úzený tempeh
sůl
olej
máslo
černý pepř
česnek
Celer očistíme, lilek omyjeme dáme změknou nad páru.
Najkrájíme si knedlík z polenty, který dáme ohřát nad páru, tempeh zlehka orestujeme.
Měkký celer a lilek dáme do mísy a společně s máslem rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme tamari omáčkou. V případě laktźové intolerance máslo vynecháme nebo použijeme Ghí.
Servírujeme společně s knedlíkem a tempehem, můžeme přidat zeleninový salát.