»
Pečená červená řepa

Tento vynikající recept má u nás doma velký úspěch.

Červená řepa

česnek

sůl

olej

med

řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka, nejlépe v rukavicích. Poklademe na plech. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, špetkou soli a medem, tamari omáčkou, směsí potřebe řepu. Můžeme podlít vodou, aby se nám řepa nepřípalila. Pečeme přikryté na 200 stupňů cca hodinu a půl. Průběžně kontrolujeme, jestli je řepa už měkká.

Takto upečenou řepu můžeme použít jako přílohu k maso. Nebo taky jako hlavní jídlo s bramborem či bulgurem.

Vynikající voňavý a chutný recept.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

img3XqduHYJ5G imgcUDNOvkj5gsa img09.04.2014 09:33
img9YhbbHBSy5WO imgBoK7oxo148 img08.04.2014 09:53
img img imgimgRe: 9YhbbHBSy5WO imgascarybobnt img12.06.2016 14:22
imgY7oWMdBVT34Q imgrwTYDE6zaR img07.04.2014 14:16
img img imgimgRe: Y7oWMdBVT34Q imgascar03e6go img27.10.2016 18:33
img img imgimgRe: Y7oWMdBVT34Q imgascar1vsd81 img23.04.2016 21:34
uzený tempeh, celerovo- lilkové pyré s polentovým knedlíkem
Velmi zajímavá a chutná kombinace. Blesková příprava. Celer je silně zásadotvorná zelenina, tak proč jej použít jen do polévky.Navíc v kombinaci s lilkem je opravdu chutný. Tento recept je přirozeně bezlepkový , takže vhodný opravdu pro všechny i pro ty , kterí chtějí upravovat hmotnost. Tempeh je fermentovaná sója plná dobře stravitelné bílkoviny, vlákniny a vitamínů skupin B 1 celer 1 lilek knedlík z polenty, dá se koupit nebo připravit podle mého receptu 1 úzený tempeh sůl olej máslo černý pepř česnek Celer očistíme, lilek omyjeme dáme změknou nad páru. Najkrájíme si knedlík z polenty, který dáme ohřát nad páru, tempeh zlehka orestujeme. Měkký celer a lilek dáme do mísy a společně s máslem rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme tamari omáčkou. V případě laktźové intolerance máslo vynecháme nebo použijeme Ghí. Servírujeme společně s knedlíkem a tempehem, můžeme přidat zeleninový salát.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

OThhMTM3