»
Špenátové noky

Špenátové noky si můžeme udělat téměř z každé mouky, já je dělala z pšeničné celozrnné, žitné i špaldové a taky v bezlepkové variantě z amarantové  mouky, taky můžete použít bezlepkovou kukuřičnou mouku.

5 hrnků mouky dle výběru

3 uvařené brambory

1 vejce

sůl

voda

Uvařené brambory nastrouháme,  smícháme s moukou.Přidáme vejce a sůl.Vodu přidáváme postupně , aby nám těsto zůstalo dost tuhé na tvarování noků.Uděláme noky a dáme vařit

Čerstvý listový špenát rozsekáme na menší kousky, v hrnci spěníme cibuli, přidáme nasekaný špenát, sůl a černý pepř.Přibližně  5 minut podusíme přidáme sójovou smetanu, chvíli povaříme a přidáme prolisovaný česnek až úplně nakonec,protože tepelnou úpravou přicházíme o zdraví prospěšné složky v česneku.

Smícháme s noky.Na noky můžeme taky nastrouhat sýr, já mám nejradši parmazán.

Dobrou chuť.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Rajčata plněná kus kusem

Výborný a opět rychlý recept.

Budeme potřebovat:

čerstvá rajčata , nejlépe ze zahrádky, ja jim říkám sluníčková rajčata :-)

kus kus

cibuli

olej

pesto

Z rajčat ukrojíme vršek a vydlabeme je, vybereme dužinu, ktorou rozmačkáme . Připravíme si kus kus do ktorého přidáme rozmačkanou dužinu a osmaženou cibuli. Do směsi můžeme zamíchat i pesto, ale nemusí být. Takto připravenou směsí plníme rajčata.

Můžeme podávat ja studený předkrm nebo je ohřejeme v troubě na 180 stupnů maximálně 5 minut. Jako přílohu dáme kus kus.

Dobrou chuť :-)


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Těstoviny s rajčatami a cuketou

Rajčata jsou díky obsahu antioxidantu lykopenu velice zdravou zeleninou. Lykopen se nachází pod slupkou, proto jsou rajčata zdravější tepelně upravená.Nabízím opravdu rychlý a chutný recept:

Budeme potřebovat:

těstoviny

čerstvá rajčata

cuketu

cibuli

česnek

sůl

olej

 

bazalku

Uvaříme si těstoviny. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme. Rajčata a cuketu nakrájíme na malé kousky, bazalku nasekáme a všechno přidáme k cibuli. Společně dusíme cca 5 minut, tak ,aby rajčata nebyla moc měkká. Zeleninu smícháme s těstovinami zakápneme lněným olejem a podáváme.

Dobrou chuť :-)


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgfEVlDvud81H imgmXnEs9rs img16.03.2017 16:16

 

ZmFlM