»
Seitan s tofu na červeném zelí

Seitan je rostlinná bílkovina z pšeničné mouky. Pšenice obsahuje asi 10% bílkovin. Lepek ve spojení se škrobem je pro náš trávící systém poněkud problematický. Pokud jej ale upravíme jako bílkovinný koncentrát - nazvaný seitan, jeho trávení probíhá převážně v žaludku. Takto upravený lepek je velmi výživný a snadno stravitelný.
Seitan tedy není vhodný pro bezlepkovou dietu.
Seitan lze upravovat stejně jako maso, jen doba úpravy je kratší. Seitan si můžete vyrobit doma sami nebo zakoupit v obchodech se zdravou výživou již hotový: seitan natural, který upravujeme jako maso na svíčkovou, vepřovou pečeni, guláš… . Výborný je pak seitan speciál, který je již upravený na kousky a ochucený. Patří mezi nejchutnější výrobky ze seitanu - používá se na ražniči, guláše, na špíz, speciality se zeleninou.

1 balení natur  tofu

1balení seitan

kardamon,sůl.citronový pepř

čerstvé červené zelí

cibule

Řepkový olej

Cibuli osmahneme na oleji , přidáme nadrobno nakrájenéčervené zelí,tofu a seitan. Dochutíme solí, kardamonem, citronovým pepřem.Stačí, když podusíme cca 10 minut. Zelí chutná moc dobře eště křupavé.

Výběru koření se meze nekladou,takže můžete dochutit podle chuti,já koření různě měním.

Kromě chuťového efektu,je koření úžasné na podporu trávení.

Dobrou chuť :-)


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

NDM1MmF