» Pečení
Jáhelník

Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).

Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se voda vstřebá.

Jáhelník můžeme dochuti jakkoliv, například mletým mákem s meruňkami nebo jablky nebo švestky, hrušky a rozinky povaříme asi 10 minut, smícháme s jáhlemi, přidáme opražená slunečnicová semínka, nakrájené ořechy a vmícháme sníh z 1 bílku.

Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme zapéct do vyhřáté trouby.

Pečeme asi 20-30 minut zakryté a 10 minut odkryté.

Nahoru též můžeme dát bčerstvé nebo zavařené ovoce.

Veganská bábovka

vynikající bábovka bez vajíček

2 banány

1,5 hrníčku špaldové mouky jemně mleté

1 hrnek cukru, ale taky nemusí být vůbec nebo můžete nahradit , stévii, xylitolem,popřípadě javorovým nebo agávovým sirupem

1 hrnek mléka / já používám rostlinné mléko /

1/2 hrnku oleje /řepkový je ideální /

1 kypřící prášek

olej a kukuřičnou strouhanku na vymazání formy

Banány rozmixujeme s mlékem a postupně přidáme všechny suroviny. Do těsta můžeme přidat oříšky nebo sušené ovoce, citronovou kůru. Taky karob na mramorování do půlky těsta.

Pečeme na 180 stupňů cca 20-30 minut.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgbDQHT30p56P imgngMMiMljHTX5 img09.04.2014 09:40
img img imgimgRe: bDQHT30p56P imgJOkTKZin6 img16.03.2017 18:40
img img imgimgRe: bDQHT30p56P imgascarl0qk8u img11.12.2016 07:06
img img imgimgRe: bDQHT30p56P imgascarb8zsdi img17.10.2016 04:05
img img img imgimgRe: Re: bDQHT30p56P imgtSnBKIo1Xnvj img17.03.2017 02:15
img img imgimgRe: bDQHT30p56P imgascar64apo3 img10.09.2016 01:08
img img img imgimgRe: Re: bDQHT30p56P imgES7SnCxIN img17.03.2017 17:37
img img img imgimgRe: Re: bDQHT30p56P imgZuNl2VtZw4c img16.03.2017 16:51
imggDlfugH2L imgwu8aKhoVQnz img07.04.2014 16:02
Makové muffiny

Mák obsahuje velké množství vápníku (1 400 mg na 100 gramů) – dvanáctkrát více než mléko a třikrát více než sýry.

Podle vědeckých výzkumů za posledních pět let je využitelnost vápníku z rostlinných zdrojů (např. sójové mléko, tofu, sezam, slunečnice, mák, ořechy, listová zelenina) mnohem vyšší než u mléka a mléčných výrobků, kde je vápník vázán na kasein.

1 hrnek špaldové mouky hladké

1 hrnek mletého máku

1/2 hrnku třtinového cukru, pro diabetiky krásně poslouží stévie

1/2 prášku do pečiva,

1 vejce,

1 hrnek  sójového nebo rýžového mléka,

1/2 hrnku oleje

Postup : v míse promícháme mouku,mák a cukr a prášek do pečiva. Vejce vyšleháme s mlékem a olejem a najednou přídáme do suché směsi. Promícháme a plníme do formiček.Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů




NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

img5EXpAOx8 imglMlOuZ0V img16.03.2017 15:41
Štrůdl z celozrnné mouky

Štrůdl z celozrnné mouky

Je to vynikající a rychlá maškrta.

Potřebujeme na to:

4 hrnky celozrnné špaldové mouky - ja používám jemně mletou

1 lžička jedlé soli nebo prášku do pečiva bez fosfátů

1 hrnek vody

2/3 hrnku oleje olivový nebo řepkový

Já dělám štrůdl tvarohový, jablečný, makový, ale v podstate toto těsto jde použít i na slanou variantu.

Všechny ingrendiencie smíchejte dohromady, vypracujte těsto, kdyby bylo řídké, přidat mouku. Péct  v předehřáté troubě  na 175 stupňů cca 30 minut.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

img8noLUzUFl imgbuno9f979q img16.03.2017 12:41
Bábovka s karobem

Budete potřebovat :

3 vejce

1 šálek třtinového cukru / lze nahradit jakýmkoliv jiným sladidlem např.stévie ,xylitol, což jsou lepší a zdravější varianty než cukr /

0,5 šálku oleje /olivový, kokosový /

1 hrnek vlažné vody

2 hrnky hladké špaldové mouky

1 lžička jedlé soli nebo prášku do pečiva bez fosfátů

2 lžíce karobového prášku / lze koupit v každé zdravé výživě / KAROB JE ZDRAVÁ NÁHRADA KAKAA A ČOKOLÁDY lze koupit taky karobový sirup, je vynikající na lívance i palačinky

Předehřejeme troubu na 180 stupňů -Z ingrediencií uděláme těsto. Polovinu vlijeme do vymazané a vysypané formy,do druhé poloviny přidáme karob a nalejeme na těsto ve formě.Pečeme cca 35-45 minut


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgxdXarPIBmJ imgcFGGBZbYFzXU img16.03.2017 12:48
Lívance z ovesných vloček

Budete potřebovat :

Ovesné vločky já dávam množství podle potřeby

Zalijeme vlažným mlékem, nejlépe rýžové nebo ovesné ,ale je to na Vás jaké použijete.

Vločky můžeme nechat v mlíce trochu nabotnat, ale nemusíme, přidáme vejce, jedlou sůl, zahustíme špaldovou moukou.Přidáme lžíci třtinového cukru-stevie nebo jiného nejlépe zdravého sladidla  Laughing a už jenom smažíme,výborné jsou s javorovým, agáve  nebo karobovým sirupem.

Dobrou chuť


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

img34bzFdTW imggcmlhYrCCG5 img16.03.2017 19:12
Nepečený dezert z Quinoi s jahodovým přelivem

Quinoa je úžasná obsahem lehce stravitelných bílkovin. Jejich složení je téměř jako u masa. Je bezlepková a doporučuji jí zařadit do jídelničku minimálně 1x týdně

Narozdíl od pšenice nebo rýže nabízí strávníkům vyvážený soubor důležitých aminokyselin, což ji zařazuje mezi neobvykle kompletní potraviny. Představuje také důležitý zdroj vlákniny, fosforu, železa a hořčíku. Neobsahuje lepek a je velmi lehce stravitelná.

 

Quinoa

med

jahody nebo jakékoliv jiné sezónní ovoce

hrušky

sójová smetana

třtinový cukr

Uvaříme Quinou, tvrá to cca 10 minut. Mezi tím si rozmixujeme jahody se sójovou smetanou a lžíci třtinového cukru. Hrušky nakrájíme na menší kousky. Do uvařené ještě teplé quinoi přidáme med. Naporcujeme do mističek, zalijeme jahodovým přelivem a dozdobíme hruškami.

Vynikající vyvvážení recept a opět bez lepku.

Dobrou chuť.

 

ZDcwYT