Nádorová onemocnění

NÁDOROVÁ ONEMOCNĚNÍ

Obrovský strašák dnešní doby.

Na vznik a léčbu nádorů je více pohledů.

Každopádně jak klasická tak alternativní medicína se shodne na tom, ze rakovina je stav nevyššího překyselení organismu.

 

Naše krev je zásaditá co znamená, že neustálým překyselováním jdeme vlastně sami proti sobě.

Vliv na překyselování má jak strava , tak stres. Způsobujeme tím  v těle neustálou nerovnováhu.

Nádorová onemocnění jsou produktem našeho způsobu života včetně myšlení, každodenního chování, životního stylu a stravovacích návyků.

Riziko rakoviny zvyšuje kouření, nadměrné slunění, nadměrná konzumace alkoholu, obezita, nadměrná konzumace potravin především bílkovin živočišného původu a tuku, nedostatek pohybu, stres a špatná nálada, promiskuita, substituční hormonální léčba v období klimakteria, pojídání uzenin, konzervovaných potravin a masa pečeného na otevřeném ohni a pečeném dlouho na silně rozpáleném tuku.

Dědičnost zde sehrává pouze 10% všeho rizika.

Tělo zatěžujeme neustálým trávením těžké stravy.

Zapomněli jsme poslouchat co nám tělo říká,  dlouhodobě ignorujeme jeho volání o pomoc.

V jídelníčku nám chybí živá strava obsahující enzymy.

 

Co je teda  důležité aby obsahoval jídelníček jak preventivní, tak jídelníček nemocného člověka?

Jako první je důležité omezit, a  u již nemocného absolutně vyřadit, cukr.

Cukr je potrava pro nádor, překyseluje, způsobuje plísně v organismu.

Maso je strava opravdu těžce stravitelná. Kdysi bylo maso sezónní záležitost, nekonzumovalo  se jako dnes každý den. Měl by ho omezovat i zdravý člověk.

Člově již postižený onkologickým onemocněním by maso měl ze svého jídelníčku vynechat úplně.

Mléko, další potravina která se k nám na stůl dostává až nebezpečně často. Trávení mléčných výrobků není pro nás přirozené, čehož důkazem je velký počet lidí s laktózovou intolerancí. Nemluvě o kvalitě mléčných výrobků v dnešní době.

Naopak je potřeba zařadit do jídelníčku věci zásadotvorného charakteru v co nepřirozenější – živé podobě. Tato strava obsahuje hodně antioxydantů v podobě vitamínů C a E , vlákniny, fytoestrogenů a dalších příznivých věcí pro naše tělo.

Strava by měla obsahovat zeleninu a čerstvé zeleninové šťávy, klíčené potraviny, bylinky. Hodně vlákniny a tekutiny – čisté vody.

Toto vše nám zabezpečí detoxikaci organismu, která samozřejmě musí být i duševní.

Naučit se správní dýchat, správně provedená dechová cvičení nám vracejí organismus do zásaditého stavu. Psychická pohoda je stejně důležitá jako strava.

V dnešní době je bohužel trend a standart být ve stresu a pořád se za něčím honit. Naše tělo je sice přirozeně nastavené na dávku stresu, ale ne na stres permanentní.

 

Je toho opravdu moc co můžete pro sebe udělat a není to ani složité jak to na první pohled vypadá.

V případě zájmu Vám rada poradím formou konzultací, jídelníčku nebo přednášek.

Melicharová Lívia

Poradce pro výživu

tel. 777 167 028

 

NDVmZGM1