»
MANDLOVÉ MLÉKO

Mandlové mléko je velice chutná alternativa mléka.

Na výrobu používáme mandle neloupané, loupané podstatně rychleji oxidují a olej v nich žlukne.

Mléko ma osvěžujíci charkter je proto vhodné na teplejší dny.

Opět kvůli obsahu tuků nedoporučuji pít večer.

Mléko je ZÁSADOTVORNÉ, což je velmi důležitá vlastnost.

100g neloupaných mandlí přelijeme v misce vroucí vodou a necháme ponořené 15-20 minut, měly by jít hezky sloupnout, jestli nebo, postup opakujeme znovu.
Oloupané mandle necháme proschnout a rozmixujeme, stačí tyčový mixér.
Kdyby to šlo hůř přilijeme trošku vody.
Rozmixované mandle zalijeme 500-1000ml studené vody.
zamícháme a necháme stát 2-3 hodiny při pokojové teplotě.
Poté celou směs rozmixujeme do konzinstence bílého mléka.

Na povrchu se nám udělá pěna.

Poté mléko scedíme.

používáme na pití, do kaší, pudinkú nebo na pečení.

 

MDE5ZmZl