»
MAKOVÉ MLÉKO

Výroba makového mléka je opravdu jednoduchá a je to úžasná alternativa mléka kravského.

Makové mléko ma nespočet výhod pro naše zdraví.

Mimo jiné, že obsahuje pro nás slvěle využitelnou formu vápniku, obsahuje taky hořčík a fosfor, což je bezvadná kombinace minimálně pro naše kosti.

Toto mléko bych doporučila podávat dětem, jeho výživová hodnota je opravdu vysoká.

Po zlomeninách o 30% urychluje  jejich hojení.

Makové mlého obsahuje taky draslík, který ovlivňuje činnost srdce a cév.

Makové mléko je ZÁSADOTVORNÉ, což v dnešní překyselené době je opravdu zásadní vlastnost :-)

Z důvodu obsahu většího procenta tuků bych označila mléko jako plnotučné, tedy nedoporučuji v případě úpravy hmotnosti konzumovat večer.

Z mléka se dají dělat pudinky, kaše, používám ho do pečení.

Doporučuji pít 1-2dcl denně

ZPŮSOB PŘÍPRAVY.

100 gramů bílého nebo tmavého mletého  máku zalijeme 500-800ml studené nejlépe filtrované vody.

Zamícháme a necháme namočené přes noc.

Poté celou směs rozmixujeme do pěny a scedíme přes husté síto, plátno nebo gázu.

 

 

MWZhN2RiMT